Italok a csokoládé kostolásához

Az italválasztásnál igazán nincs szabály, hogy mi illik a csokoládéhoz és mi az, ami nem.

Italok a csokoládé kostoláshoz Bravico

Mégis a csokoládéhoz italt találni igen bonyolult, mert a csokoládé egy finom bevonatot képez a szájban, ami elég édes és mégis meglehetősen savas ízérzetet ad.

Italok a csokoládé kostoláshoz Bravico


1.      Amikor desszerthez választunk italt, arra kell figyelnünk, hogy olyan édes legyen, mint a desszert, de ne legyen édesebb.

2.      Általában a csokoládéhoz nem illenek a megszokott tradicionális italok. Mégis a csokoládét legtöbbször ízesítik különböző gyümölcsökkel (eper, málna, mazsola, meggy, cseresznye) így legtöbbször az azonos ízesítésű italok remekül passzolnak ezekhez az ízesített csokoládékhoz. Így a narancsos csokoládéhoz válasszunk narancslikőrt.

3.      Fehér vagy tejcsokoládés desszertekhez remekül illik a Moscato d’ Asti  vagy a kevésbé nehéz Orange Muscat , de a Belga cseresznyés vagy málnás sör is kitűnő választás.

4.      A magasabb kakaótartalmú étcsokoládékhoz gazdagabb és testesebb borok illenek, mint a  Black Muscat vagy az édes Italian Recioto. ami aszalt szőlőszemekből készült. De kipróbálhatjátok a vin doux naturel-t, ami olyan Francia bor, amely részben borból, részben egy helyi brandyből készül, mint a  Rivesaltes, Banyuls, vagy a  Maury.