Csokoládé kiválasztása kakaótartalom alapján

A minőségi csokoládé esetében a kakaótartalom szintén jól látható helyen fel van tüntetve a termék csomagolásán. A legjobb termékek 70%-50% kakaót tartalmaznak.

Cacao bean Bravico

100%-85% ezeket, a termékeket keserű csokoládénak nevezik. Ezek a termékek nem tartalmaznak cukrot, ellenben természetes vagy mesterséges édesítőszereket tartalmazhatnak. Ezek a termékek többnyire ehetetlenül keserűek.

85-75% kakaótartalom esetén extra kesernyés csokoládéról beszélünk. Ezek a termékek is még nagyon keserűek.

70%-50% kakaótartalom a kesernyés csokoládé. Ezek a termékek képviselik az igazán jó minőséget. Az összes Grand Cru ide tartozik.

50%-35% kakaótartalom esetén keserédes csokoládéról beszélünk. Ezeknél, a termékeknél már inkább az édes íz dominál a kakaóbab aromája már egyre kevésbé érezhető.

35% alatti kakaótartalom esetén a termék kakaót már alig tartalmaz. A gyártók egyéb anyagokkal és nagy mennyiségű cukorral pótolják a kakaót.