Trüffel keszítése házilag

Truffel keszitese hazilag Bravico

Hozzávalók

200g étcsokoládé
100g tejcsokoládé
160g habtejszín magas zsírtartalmú (30%)
20g méz
50g kakaópor
Kb. 20db bonbon kapszli

Elkészítése

A habtejszínt összeforraljuk a mézzel. Az ét és a tejcsokoládét feldaraboljuk és felolvasztjuk gőz fölött. A mézes tejszínt ráöntjük a felolvasztott csokoládéra, és egyenletesre keverjük. Az így kapott krémet tegyük hűtőbe, majd kb. 2 óra múlva kézzel kis gombócokat formázhatunk belőle. Amennyiben van kisebb átmérőjű fagylaltos kanalunk, azzal könnyebben adagolhatjuk a gombócokat. Igyekezzünk minél kisebb gombócokat formázni, mert a trüffel nagyon tömény csokoládé. Igazán finom, de hamar telítődik tőle, aki megkóstolja.
Csak nagyon rövid ideig tarthatjuk a kezünkben a gombócokat,
mert azonnal olvad. A kakaóporral történő bevonáshoz egy fémszűrőt érdemes használni, amibe kakaóport teszünk és ebben mozgatjuk egyesével a trüffelt addig, amíg a felszínét a kakaópor egyenletesen be nem vonja.
Ha kakaópor helyett apróra vágott dióval vonjuk be a trüffeleket némiképp mérsékelni tudjuk a tömény csokoládé ízt.
A kész trüffeleket óvatosan bonbon kapszlikba helyezzük.








bonbon trüffel kéz Bravico

trüffel kakaóval szórása Bravico